Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23978/po-2-metu-plansetiniai-kompiuteriai-aplenks-netbukus/spausdinti/

Po 2 metų planšetiniai kompiuteriai aplenks „netbukus“

Publikuota: 2010-06-21 12:35
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Po 2 metų planšetinių kompiuterių pardavimo apimtys pranoks „netbook“ kompiuterių, skelbia rinkos tyrimų bendrovė „Forrester Research“.

Be to, pasak bendrovės analitikų, didėjantis vartotojų susidomėjimas planšetiniais kompiuteriais mažins ir stalinių kompiuterių pardavimus.

Po 2 metų planšetiniai kompiuteriai aplenks „netbukus“

Prognozuojama, kad šiemet JAV iš viso bus parduota apie 3,5 mln. planšetinių kompiuterių. Tai sudarys apie 6 proc. viso šioje rinkoje realizuotų asmeninių kompiuterių. „Forrester Research“ vertinimais, 2012 m. planšetiniai kompiuteriai išsikovos 12 proc. rinkos dalį, o iki 2015 m. jau užims 23 proc. ( apie 24,4 mln. kompiuterių).

Kartu prognozuojamas „netbook“ ir nešiojamųjų kompiuterių rinkos dalies mažėjimas. Pavyzdžiui, „netbook“ kompiuterių dalis JAV rinkoje turėtų sumažėti nuo 18 proc. šiais metais iki 17 proc. 2012-aisiais, o nešiojamųjų (notebook) dalis – nuo 44 iki 43 proc.

Tačiau labiausiai planšetinių kompiuterių populiarėjimas atsilieps staliniams kompiuteriams. Manoma, kad šiemet JAV bus parduota 18,7 mln. stacionarių kompiuterių, o 2015 m. jų skaičius gali sumažėti iki 15,7 mln.

„Forrester Research“ analitikų teigimu, per artimiausius 2 – 3 metus planšetiniai kompiuteriai taps populiaresni ir už „netbook“, ir už stalinius kompiuterius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!