Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23939/naujasis-mac-mini-mazas-kompiuteris-uz-didele-kaina/spausdinti/

Naujasis „Mac Mini“: mažas kompiuteris už didelę kainą

Publikuota: 2010-06-19 15:11
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

„Mac Mini“ – tai labai mažas „Apple“ stalinis kompiuteris. Jis yra pats pigiausias gamintojo gaminamas kompiuteris. „Apple“ ką tik išleido naują šio kompiuteriuko versiją.

Naujasis „Mac Mini“: mažas kompiuteris už didelę kainą

Naujojo „Mac Mini“ ilgis ir plotis yra vienodi – 19,7 cm, o aukštis – 3,6 cm. Šio kompiuterio korpusas yra pagamintas iš metalo. Taigi kompiuteris yra nedidukas, be to atrodo gana solidžiai.

Naujasis „Mac Mini“ turi keturias „USB 2.0“ jungtis, „Firewire“, ir SD kortelių skaitytuvą. Jame yra bevielės „Bluetooth“ ir „Wi-Fi“ technologijos. Nepaisan to, kad kompiuteris tapo spartesniu, sumažėjo jo elektros sąnaudos.

Kompiuterį galime pasirinkti su „Intel Core 2 Duo“ 2,4 GHz arba 2,67 GHz sparta dirbančiu procesoriumi. Jame yra 2GB darbinės atminties. Savo failus laikysime 320 GB abra 500 GB kietajame diske. Šis „Mac“ turi „nVidia 320M“ vaizdo plokštę. Ji yra net dvigubai galigesnė, nei ankščiau naudota „nVidia 9400“.

Šio kopiuterio kaina siekia net 700 JAV dolerių. Tai yra beprotiškai didelė suma tokiam įrenginiui, nepaisant to, jog „Mac Mini“ yra pigiausias „Apple“. Už tokią sumą galima išsirinkti daug geresnį kompiuterį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!