Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23935/socialinius-tinklus-ir-tinklarascius-pirma-karta-aplanke-trys-ketvirtadaliai-pasaulio-interneto-naudotoju/spausdinti/

Socialinius tinklus ir tinklaraščius pirmą kartą aplankė trys ketvirtadaliai pasaulio interneto naudotojų

Publikuota: 2010-06-19 13:06
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Socialinių tinklų populiarumas niekam nekelia abejonių: trys iš dešimties žymiausių tinklalapių priklauso būtent šiai kategorijai („Facebook“, „YouTube“ ir „Wikipedia“). „Nielsen“ analitinės bendrovės duomenimis, kasdien socialiniuose tinkluose ir tinklaraščiuose pasaulio internautai praleidžia 110 milijardų minučių – tai 22% viso žmonių praleidžiamo laiko.

Balandžio mėnesio statistika byloja, kad pirmą kartą socialinius tinklus ir tinklaraščius aplankė trys ketvirtadaliai pasaulio interneto naudotojų. Lyginant su praėjusiais metais lankytojų skaičius padidėjo 24%. Vidutinis lankytojas šiuose tinklalapiuose sugaišta 66% daugiau laiko nei prieš metus: beveik 6 valandas vietoje 3 valandų 31 minutės.

Brazilija laikoma ne tik pasaulio futbolo čempionato favorite, bet ir daugiausia socialinių tinklų lankytojų (86% visų interneto naudotojų) turinčią šalimi. Tai susiję su didžiuliu socialinio tinklo „Orkut“ populiarumu. Jis buvo sukurtas 2004 metais, o jau 2005-ųjų rugsėjį jame užsiregistravo pusė vietinių interneto naudotojų. Pagal socialiniuose tinkluose praleidžiamą laiką pirmauja australai: 7 valandos 19 minučių. Toliau seka amerikiečiai ir italai: apie šešias su puse valandos.

Žymiausias pasaulyje socialinis tinklas „Facebook“ didžiausią populiarumą turi Italijoje (jis apima du trečdalius aktyvios auditorijos). Toliau seka Australija, JAV ir Didžioji Britanija (daugiau nei 60%). Japonijoje susidomėjimas „Facebook“ kur kas mažesnis. Čia yra populiari platforma „Ameba“ (balandį ją aplankė 38% vietinių interneto naudotojų), o „Facebook“ pagal populiarumą užima keturiasdešimtąją vietą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!