Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23768/jav-valdzia-priverte-pasikeisti-remotespy/spausdinti/

JAV valdžia privertė pasikeisti „RemoteSpy“

Publikuota: 2010-06-09 14:16
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Bendrovė „CyberSpy Software“, žinoma dėl šnipinėjimo programos „RemoteSpy“ kūrimo ir platinimo, sutiko perrašyti šios programos kodą ir pakeisti reikalų tvarkymą. Tai tapo įmanoma po to, kai prieš „CyberSpy Software“ ieškinį padavė JAV federalinė prekybos komisija (FTC).

JAV valdžia privertė pasikeisti „RemoteSpy“

Programa „RemoteSpy“ reklamuojama kaip „100% neatsekama“. Ji leidžia pirkėjams „sekti bet ką iš bet kurios vietos“. Be to, „CyberSpy“ pateikia instrukcijas, kaip nusiųsti programą būsimai aukai elektroniniame laiške esančio failo arba paveikslėlio pavidalu.

Peržiūrėjęs JAV federalinės prekybos komisijos ieškinį, Floridos valstijos teismas uždraudė „CyberSpy“ mokyti klientus nepastebimo šios programos diegimo į kompiuterius, o taip pat įpareigojo informuoti pirkėjus, kad naudojant programą galima pažeisti įstatymus.

„RemoteSpy“ yra gana funkcionali: programa gali fiksuoti tekstą pokalbių svetainėse, tinklalapių lankymo ir dokumentų naudojimo istoriją, o taip pat perimti ir įrašyti klaviatūra įvedamus simbolius. Gauti prieigą prie visų šių duomenų klientai gali prisijungę prie specialaus tinklalapio.

Dauguma antivirusinių programų „RemoteSpy“ laiko šnipinėjimo programa jau 5 metus, kai tik ji pasirodė internete. Tai buvo padaryta todėl, kad ja galėjo naudotis ne tik „darbuotojų aktyvumą stebintys darbdaviai“ ir „vaikus globojantys tėvai“, tačiau iš įvairiausi nusikaltėliai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!