Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23715/microsoft-pristate-modifikuota-windows-7-versija-interneto-plansetiniams-kompiuteriams/spausdinti/

„Microsoft“ pristatė modifikuotą „Windows 7“ versiją interneto planšetiniams kompiuteriams

Publikuota: 2010-06-06 17:07
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Antanas Dapkus
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

Kompanija „Microsoft“ pristatė modifikuotą „Windows Embedded Compact 7“ operacinės sistemos versiją, skirtą planšetiniams kompiuteriams, kaip „Apple iPad“ ir kitiems įrenginiams, valdomiems vien pirštais.

Esminis sistemos privalumas – galimybė ją pritaikyti ir naudoti su ARM tipo procesoriais. Standartinė „Windows 7“ versija veikia su x86 ir x64 procesoriais. Šie procesoriai nėra tinkami mobiliesiems įrenginiams, kadangi naudoja pakankamai daug elektros energijos. ARM tipo procesoriai šiuo atžvilgiu kur kas taupesni.

„Microsoft“ pristatė modifikuotą „Windows 7“ versiją interneto planšetėms

Be itin ekonomiško sistemos branduolio, „Windows Embedded Compact 7“ siūlo ir kitas svarbiausias technologijas. Šią operacinę sistemą naudojantys interneto įrenginiai palaikys „Silverlight“, „Adobe‘s Flash“, ar „Open GL ES 2.0“ technologiją, todėl leis sukurti įrenginius, skirtus pilnaverčio interneto prieigai ir žaidimams.

„Microsoft“ pristatė modifikuotą „Windows 7“ versiją interneto planšetėms

Prietaiso valdymo keliais pirštais sistema (anglų k. „Multi-Touch“) taip pat bus itin svarbi sistemos dalis. Tiesą sakant, patys akivaizdžiausi pakeitimai ne branduolyje, o valdyme. Sistema bus valdoma vien pirštais, įdiegta nauja vaizdo informacijos tvarkymo sąsaja – viskas dar labiau pritaikyta pirštams nei anksčiau.

„Microsoft“ pristatė modifikuotą „Windows 7“ versiją interneto planšetėms

Kompanijos vadovas Steve Ballmer mano, jog šią sistemą galės naudoti „Asus“, „Acer“, MSI ar HP kompanijos, tačiau minėtosios kompanijos jau žvalgosi į konkurentų produktus. „Asus“ pristatė interneto planšetę, naudojančią „Android“, o HP įsigijo kompanijos „Palm“ kontrolinį akcijų paketą, o kartu su juo ir „WebOS“ operacinę sistemą. „Windows Embedded Compact 7“ vienintelis akivaizdus privalumas prieš minėtas sistemas – itin glaudus suderinamumas su sistemos versija, skirta asmeniniams kompiuteriams. Tačiau kita vertus, ši sistema nėra nemokama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!