Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23687/popierines-knygos-tures-hipernuorodas/spausdinti/

Popierinės knygos turės hipernuorodas

Publikuota: 2010-06-04 15:21
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Amerikiečių mokslininkas pasiūlė knygose spausdinti dvimačius kodus. Nufotografavus kodą mobiliojo telefono kamera, atsidarys interneto tinklapis su knygos temą atitinkančia papildoma informacija.

Popierinės knygos turės hipernuorodas

Sorinas Matejus į Žiulio Verno knygą „Aplink pasaulį per 80 dienų“ patalpino dvimačius kodus, rašo „The Chronicle“. Kiekvienas kodas turi hipernuorodą į tinklalapį, kuriame yra paaiškinimai, žemėlapiai, vaizdo medžiaga ir garso įrašai.

Knygos pabaigoje galima patalpinti hipernuorodą į skaitytojų forumą, mano Matejus. Tai leis sužinoti, ką apie šį kūrinį mano kiti žmonės.

Norint atidaryti hipernuorodą, būtinas mobilusis telefonas su kamera ir prieiga prie interneto bei dvimačių kodų atpažinimo programa. Kodą reikia nufotografuoti, po to programa „iššifruos“ hipernuorodą ir paleis naršyklę.

Sorino Matejaus projektas gavo „Ubimark“ pavadinimą. Kita knyga, į kurią mokslininkas ketina patalpinti dvimačius kodus, – mokslinių darbų rinkinys rumunų kalba.

Šių metų kovą vokiečių mokslininkai autorizacijai tinklalapiuose pasiūlė naudoti dvimačius kodus vietoje slaptažodžių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!