Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23684/musulmonisku-saliu-hakeriai-atakavo-izraelio-tinklalapius/spausdinti/

Musulmoniškų šalių hakeriai atakavo Izraelio tinklalapius

Publikuota: 2010-06-04 13:09
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Dešimtis Izraelio tinklalapių šiomis dienomis atakavo hakeriai iš Turkijos ir Maroko. Hakerių tikslas buvo „co.il“ ir „org.il“ domenų zonoje esančios interneto svetainės.

Kai kuriais atvejais hakeriai įdiegdavo virusus į tinklalapių darbą užtikrinančią programinę įrangą, kitais atvejais – „nulaužtose“ interneto svetainėse buvo talpinamos Palestinos ir Turkijos vėliavų nuotraukos.

Musulmoniškų šalių hakeriai atakavo Izraelio tinklalapius

Taip pat programišiai palikdavo pranešimus, smerkiančius Izraelio veiksmus ir informuojančius apie žydų tinklalapių atakas, kurios ir toliau bus tęsiamos.

Skelbiama, kad savo veiksmais hakeriai nori padaryti ženklią materialinę žalą Izraeliui.

Reikia pažymėti, jog šios šalies tinklalapiai reguliariai tampa hakerių taikiniu. Dažniausiai atakos būna vykdomos prieš valdžios interneto svetaines, visuomenės informavimo priemones ir stambias kompanijas. Paskutiniu metu viena rimčiausių atakų buvo įvykdyta prieš Izraelio banko tinklalapį 2009 metų sausį vykusios operacijos Gazoje metu. Banko interneto svetainė neveikė keletą dienų.

Krizė Turkijos ir Izraelio santykiuose kilo dėl Izraelio pajėgų reido prieš laivų grupę, gabenusią humanitarinės pagalbos siuntą į Gazos Ruožą. Dalis laivų priklausė Turkijai.

Palestinos šaltiniai teigia, kad laivų grupė gabeno humanitarinę siuntą į Gazos Ruožą. Izraelio pajėgos informuoja, jog jos užėmė laivus, nes jų ekipažas pasipriešino jiems. Izraelis taip pat teigia, kad laivuose buvo gabenami kontrabandiniai ginklai. Pranešama apie žuvusius ir sužeistus žmones.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!