Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23461/vidaus-reikalu-ministerijos-skelbta-it-infrastrukturos-analizes-konkursa-laimejo-dvieju-bendroviu-konsorciumas/spausdinti/

Vidaus reikalų ministerijos skelbtą IT infrastruktūros analizės konkursą laimėjo dviejų bendrovių konsorciumas

Publikuota: 2010-05-24 14:05
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Baltic Amadeus infrastruktūros paslaugos, UAB

LR Vidaus reikalų ministerijos (VRM) informacinių sistemų ir registrų infrastruktūros analizės paslaugas atliks Baltijos šalyse pirmaujanti IT infrastruktūros paslaugų bendrovė „Baltic Amadeus infrastruktūros paslaugos“ (BAIP) ir nepriklausoma IT infrastruktūros konsultavimo bei paslaugų kompanija „GlassHouse Technologies“ (GlassHouse). Tai paaiškėjo šioms bendrovėms laimėjus VRM skelbtą konkursą ir praėjusią savaitę pasirašius paslaugų vykdymo sutartį.

VRM ir jai pavaldžių įstaigų bei tarnybų informacinių sistemų infrastruktūros analizės projekto vertė – 1,06 mln. litų. Projektą numatoma įgyvendinti per dešimt mėnesių. BAIP ir Glasshouse specialistai analizuos šiuo metu VRM ir jai pavaldžių institucijų naudojamą IT infrastruktūrą – informacines sistemas, registrus, duomenų kaupyklas, finansinių išteklių panaudojimą, IT sektoriaus darbuotojų užimtumą, taip pat parengs greitojo reagavimo veiksmų planą ir ilgalaikę IT infrastruktūros vystymo programą.

Svarbiausi projekto tikslai – atlikti VRM ir kitų ministerijai pavaldžių įstaigų informacinių sistemų ir registrų analizę bei parengti rekomendacijas, kaip užtikrinti, kad informacinės sistemos būtų patikimos, lengvai valdomos, užtikrinančios didelį darbo našumą ir nedideles priežiūros sąnaudas. Taip pat bus parengti kritinių infrastruktūros elementų veiklos atstatymo planai bei rekomendacijos, siekiant užtikrinti nepertraukiamą IT funkcionavimą net ir stichinių nelaimių atvejais.

Projekto vykdytojai pateiks rekomendacijas ir būsimai IT architektūrai. „Ji turės atitikti organizacijos poreikius ir padės optimizuoti administravimą, kontrolę ir paslaugų valdymą, apimdama konsoliduotų duomenų centrų ir jiems rekomenduojamų vietų skaičių, infrastruktūros išteklių optimizavimą, standartizavimą bei optimalų paslaugų teikimo modelį“, – teigė Informatikos ir ryšių departamento prie VRM departamento pavaduotojas Raimundas Malaiška.

„BAIP ir Glasshouse specialistų analizė ir parengti planai bei rekomendacijos padės užtikrinti efektyvų IT paslaugų administravimą organizacijų viduje ir tarp organizacijų, apibrėš vieningą strategiją, pagrįstą įvairių padalinių dalykiniais poreikiais ir padės planingai panaudoti išlaidas ir investicijas į IT sritį“, – pabrėžė BAIP generalinis direktorius Kazimieras Tonkūnas.

Jo teigimu, projektą vykdant su tarptautiniu BAIP partneriu GlassHouse bus užtikrintas VRM ir jai pavaldžių institucijų IT sistemų atitikimas Europos Sąjungos palaikomai ir skatinamai kritinės infrastruktūros tvarumo koncepcijai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!