Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23421/objective-c-pateko-tarp-desimties-populiariausiu-programavimo-kalbu/spausdinti/

„Objective-C“ pateko tarp dešimties populiariausių programavimo kalbų

Publikuota: 2010-05-21 12:26
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Bendrovė „TIOBE Software“ paskelbė eilinį programavimo kalbų reitingą, formuojamą skaičiuojant „Google“, „Google Blogs“, „MSN“, „Yahoo!“, „Wikipedia“ ir „YouTube“ paieškos rezultatų kiekį.

„TIOBE Software“ specialistų atliktas tyrimas užfiksavo bendrovės „Apple“ programavimo kalbos „Objective-C“ populiarumo padidėjimą. Per praėjusį mėnesį jos populiarumas padidėjo 0,08%, o tai leido „Objective-C“ patekti tarp dešimties populiariausių programavimo kalbų. Tai galima paaiškinti padidėjusiu vartotojų susidomėjimu „Apple“ produkcija, o tuo pačiu ir pagausėjusiu programuotojų kiekiu, kuriančių programas „iPhone“ ir „iPad“ įrenginiams.

Lyderių penketuke kaip ir anksčiau figūruoja C, „Java“, C++, PHP ir „Visual Basic“ programavimo kalbos. Beje, C programavimo kalba tik praėjusį mėnesį atsidūrė reitingo viršūnėje – iki tol 5 metus pirmavo „Java“. Ekspertų manymu, sumažėjęs susidomėjimas „Java“ susijęs su naujų programavimo kalbų atsiradimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!