Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23378/verizon-wireless-ir-google-ruosia-ipad-konkurenta/spausdinti/

„Verizon Wireless“ ir „Google“ ruošia „iPad“ konkurentą

Publikuota: 2010-05-19 19:53
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Vieno iš lyderiaujančių JAV mobiliojo ryšio operatorių, „Verizon Wireless“ , generalinis direktorius Lauelis Makadamas (Lowell McAdam) prieš kelias dienas pranešė bendradarbiausiantys su korporacija „Google“ ir kursiantys savo planšetinį kompiuterį, grįsta „Android“ operacine sistema. „Verizon Wireless“ šiuo metu yra patiria didelį konkurencinį spaudimą iš kito didžiausio JAV mobiliojo ryšio tiekėjo AT&T, kadangi kaip karštas bandeles graibstomą „iPad“ kompiuterį, šiuo metu galima įsigyti tik pasirašius abonentinę sutartį su šia kompanija.

Kaip praneša „The Wall Street Journal“, generalinis „Verizon Wireless“ direktorius atsisakė plačiau papasakoti apie galimas būsimo įrenginio specifikacijas, kainas ir, žinoma, išleidimo datą, tačiau interviu pasakodamas apie konkurenciją su AT&T minėjo, kad „Jie [AT&T ir „Apple“ – aut. past.] sugebėjo išlysti iš pakuotės daug greičiau nei tikėjomės. „Verizon“ pagrindinė kliūtis yra naudojamas CDMA ryšio standartas, kuris yra mažiau paplitęs nei AT&T GSM tinklas, tačiau kompanija yra jau pasiruošusi pristatyti daug spartesnį tinklą naudojančius įrenginius ankstyvoje kitų metų pradžioje“. Kiek galima spekuliuoti tokiais žodžiais pasakyti sunku, ypač kai „Google“ atstovai taip pat atsisakė plačiau komentuoti tokį „Verizon“ pranešimą, tačiau aišku viena – aprimus „iPad“ bumui, JAV, o vėliau galbūt ir Europoje galime laukti naujo ir ne ką prastesnio planšetinio kompiuterio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!