Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/2334/isleista-galutine-openoffice-org-2-0-paketo-versija/spausdinti/

Išleista galutinė „OpenOffice.org 2.0“ paketo versija

Publikuota: 2005-10-24 10:26
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Sergejus Bondarenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Po dviejų metų tobulinimo, išleista antra nemokamo biuro programų paketo „OpenOffice.org“ versija. Jame - teksto redaktorius, programa darbui su elektroninėmis lentelėmis, priedas pristatymų kūrimui ir programa darbui su duomenų bazėmis. „OpenOffice.org“ veikia su 36 kalbomis „Windows“ ir „Unix“ platformose.

Viena svarbiausių paketo naujovių – „Open Document“ formato palaikymas. Šis formatas buvo priimtas kaip standartas biuro programoms „OASIS“ organizacijos (Organization for the Advancement of Structured Information Standards). „Open Document“ – tai formatas paremtas XML ir išsiskiria geresniu suderinamumu su visomis biuro programomis, bet nesuderinamas su „OpenOffice 1.x“ versijų formatais.

Šioje versijoje pirmą kartą pristatyta programa, skirta duomenų bazių „OpenOffice.org Base“ kūrimui. Su ja galima kurti Java technologija paremtas duomenų bazes, galinčias veikti skirtingose platformose. 2.0 versijoje buvo gerokai patobulinta programa „Calc“ („Excel“ analogas) – dabar ji palaiko iki 65.536 eilučių duomenų. Tarp paketo naujovių – pilnai perrašyta sąsaja - „plaukiajančios“ darbo įrankių juostos, pagerintas darbas su PDF dokumentais.

Galite laisvai atsisiųsti „OpenOffice.org 2.0“, skirtą „Windows“ operacinei sistemai (76.8 МB).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!