Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23186/sukurk-savo-programa-su-ovi-app-wizard/spausdinti/

Sukurk savo programą su „Ovi App Wizard“

Publikuota: 2010-05-09 10:11
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

„Nokia“ jau kuris laikas atsilieka nuo savo konkurentų „Apple“ bei „Google“. Ir ne telefonų pardavimų ar kitose srityse, o būtent programinės įrangos serviso atžvilgiu, kadangi „Ovi Store“ šiuo metu tikrai neprilygsta „Apple App Store“ ar „Android Market“ analogams. Paradoksaliausia šioje situacijoje yra tai, kad „Nokia“ yra pirmaujanti pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja.

Sukurk savo programą su „Ovi App Wizard“

Atsižvelgdama į šią keblią situaciją, bendrovė šios savaitės pradžioje „Ovi Store“ internetinėje parduotuvėje išleido nemokamą programą su kuria, galėsite… Kurti savo programas. Tačiau nemanykite, kad funkcionalumas bus aukščiausio lygio, todėl vartotojai kurti galės ne bet ką. „Ovi App Wizard“ bus standartizuotas ir paprastas keturių žingsnių vedlys (angl. „Wizard“), kuriuo bus įmanoma sukurti paprasta programėlę susidėsiančią RSS bei „Atom“ duomenų srautų. Taip bus galima patogiai dalintis savo asmeninio tinklaraščio ar naujienų tinklapio įrašais. Maža to, savo sukurtą programėlę bus galima įkelti į „Ovi Store“ ir po 24 valandų aprobavimo proceso ji bus išplatinta tarp žmonių besinaudojančiu šiuo servisu.

Tačiau ir tai dar ne viskas: „Nokia“ pasirūpino ir neapmokestinamomis reklamos galimybėmis jūsų sukurtoje programoje, taigi jei bendradarbiaujate su „MillenialMedia“ ar „MPression“ servisais, jums tereikės įvesti prisijungimo duomenis ir jūsų programoje bus integruotos vietos reklamai. Visi iš to uždirbti pinigai atiteks jums.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!