Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23149/isleista-antroji-internet-explorer-9-beta-versija/spausdinti/

Išleista antroji „Internet Explorer 9“ „beta“ versija

Publikuota: 2010-05-07 16:32
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Bendrovė „Microsoft“ išleido antrąją bandomąją interneto naršyklės „Internet Explorer 9“ versiją. Ją gali parsisiųsti visi norintys, naudojantys kompiuterius su „Windows Vista“ arba „Windows 7“.

Pranešama, kad antrojoje IE9 „beta“ versijoje dar labiau padidintas „JavaScript“ vykdymo našumas, nors, lyginant su pirmąja, jis padidėjo nedaug.

Be to, pagerintas naršyklės suderinamumas su CSS3 standartu. Vykdant „Acid3“ testą, antroji „beta“ versija dabar surenka jau 68 balus, o ne 55, kaip anksčiau. Suderinamumo su HTML5 lygis praktiškai nepasikeitė, teigiama „IEBlog“ pranešime.

Pasak „Microsoft“ atstovų, IE9 „beta“ jau naudoja aparatinio interneto tinklalapių atvaizdavimo spartinimo galimybę. Trečiojoje IE9 „beta“ versijoje bendrovės programuotojai žada įdiegti videomedžiagos atkūrimo HTML5 formatu, t.y. nenaudojant „Flash“ modulio, funkciją.

Pranešime pabrėžiama, kad IE „beta“ versijas parsisiuntusiems testuotojams nerekomenduojama programą naudoti įprastiniam interneto svetainių peržiūrinėjimui, nes jose nėra daugumos papildomų funkcijų ir apsaugos nuo žalingų programų mechanizmų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!