Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23148/microsoft-atsisako-newsgroups-konferenciju/spausdinti/

„Microsoft“ atsisako „Newsgroups“ konferencijų

Publikuota: 2010-05-07 14:39
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Bendrovė „Microsoft“ pranešė nutraukianti NNTP protokolu paremtų naujienų grupų (Newsgroups) palaikymą, skelbia „CNet News“.

Maždaug 4000 „Microsoft“ palaikomų naujienų grupių vartotojams siūloma pereiti į atitinkamų temų interneto forumus. Iš viso „Microsoft“ prižiūri 2000 atvirų ir apie 2000 specializuotų uždarų naujienų grupių, sakoma pranešime.

„Microsoft“ atsisako „Newsgroups“ konferencijų

Pasak bendrovės atstovų, naujienų grupes galėtų pakeisti „Microsoft Answers“ ir „TechNet“ forumai bei programinės įrangos plėtotojams skirta „MSDN.com“ svetainė. Šiuose forumuose kasmet apsilanko apie 15 mln. vartotojų, o kiekvieną mėnesį lankytojų esą padaugėja 12 proc.

Pranešama, kad „Microsoft“ naujienų grupių uždarymas vyks palaipsniui. Iš pradžių bus uždarytos mažiausiai prenumeratorių turinčios grupės. Prieš uždarant grupėse bus skelbiami atitinkamos temos forumuose internetiniai adresai.

„Microsoft“ naujienų grupes prižiūri nuo 1996 m., tačiau, bendrovės atstovų teigimu, jos jau nebeatitinka šiuolaikinių saugumo standartų ir yra nepatogios vartotojams. Be to, jos naudoja pasenusią programinę platformą, kuri neatnaujinama ir oficialiai nebeprižiūrima. Dėl šių priežasčių naujienų grupės esą gali tapti elektroninių šiukšlintojų taikiniu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!