Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/23107/apple-jau-pardave-milijona-ipad-kompiuteriu/spausdinti/

„Apple“ jau pardavė milijoną „iPad“ kompiuterių

Publikuota: 2010-05-05 14:33
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Bendrovė „Apple“ pranešė jau pardavusi milijoną „iPad“ planšetinių kompiuterių. Tam prireikė 28 dienų – mažmeninė prekyba jais JAV prasidėjo balandžio 3 dieną.

Pasak bendrovės atstovų, per tą laiką „iPad“ savininkai parsisiuntė daugiau nei 12 mln. jam skirtų programų kopijų iš „App Store“ parduotuvės ir daugiau nei 1,5 mln. elektroninių knygų iš „iBookstore“ knygyno.

„Apple“ atstovų teigimu, iki šio laiko yra išleista daugiau nei 5000 „iPad“ skirtų programinių įrankių, be to, šiame kompiuteryje galima naudoti ir apie 200 000 „iPhone“ bei „iPod touch“ skirtų programų.

Bendrovės pranešime cituojamas „Apple“ vykdomasis direktorius Steve'as Jobsas, pareiškęs, kad šio planšetinio kompiuterio paklausa ir toliau lenkia pasiūlą. Per „iPad“ pristatymą šių metų sausio mėnesį S. Jobsas teigė, kad šis kompiuteris – pats svarbiausias „Apple“ produktas jo gyvenime.

Tarp didžiausių „iPad“ trūkumų minimas nesuderinamumas su „Flash“ technologija, USB jungčių ir vaizdo kameros nebuvimas. Kritikuojama ir pernelyg didelė jo kaina.

Kai kurie nepriklausomi ekspertai, skeptiškai vertindami per „iPad“ debiutą rinkoje kilusį ažiotažą, prognozavo, kad pirmąjį milijoną šių kompiuterių „Apple“ pavyks parduoti nebent iki birželio pabaigos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!