Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/2305/pasto-siuksles-mazina-kompaniju-produktyvuma/spausdinti/

Pašto šiukšlės mažina kompanijų produktyvumą

Publikuota: 2005-10-21 08:22
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Panda Security Lietuva

Dabar pašto šiukšlės yra pagrindinis kompanijų rūpestis: pagal „Ferris Research“ skaičiavimus 2005 m. šis reiškinys joms atsieis apie 50,000 mln. Vien tik JAV numatomi 17,000 mln. dolerių nuostoliai. Problemą sukelia jų spartus gausėjimas: „Radicati Group“ apskaičiavo, kad 2007 m. išlaidos dėl pašto šiukšlių kompanijoms sudarys 198,000 mln. dolerių. Maždaug 40% kiekvieną dieną išsiunčiamo e-pašto yra šiukšlės.

Norint susidoroti su šiuo antplūdžiu, labai svarbu pasirūpinti veiksmingu perimetro apsaugos sprendimu, blokuojančiu grėsmes pačiame įėjimo taške. Techniniai įrenginiai, kaip Pandos Software GateDefender 8000 serijos, apsaugodami vartus, gali padidinti kompanijos produktyvumą ir sugrąžinti investuotas lėšas. Optimali apsauga nuo pašto šiukšlių pačiuose įėjimo taškuose sumažina šios grėsmės poveikį likusiame tinkle, apsaugodamas vartotojus, tačiau neįtakodamas tinklo veikimo.

Šie įrenginiai su technologija iš MailShell – pirmaujančio e-pašto sprendimo tiekėjo - teikia pažangiausią apsaugą nuo pašto šiukšlių. Sistema atlieka 2 rūšių skanavimus: pirmasis yra automatiška operacija, panaudojant keturis skanavimo varikliukus, kurie nuosekliai nuskanuoja kiekvieną žinutę, pritaikant daugiau nei 300,000 algoritmų ir įvairius daugiafunkcinius metodus, taip padidindami apsaugos sprendimo veiksmingumą. Kiekviena žinutė yra priskiriama prie pašto šiukšlės, galimos pašto šiukšlės ar ne pašto šiukšlės. Antrasis skanavimas yra pritaikomas kiekvienam vartotojui, leidžiant nustatyti siuntėjų „white lists“ bei „blacklists“ ir suteikiant maksimalią konfigūravimo galimybę. Administratoriai atskirai nustato veiksmus žinutėms, priskirtoms prie pašto šiukšlių bei galimų pašto šiukšlių ir taip pat gali valdyti skanavimo sistemos lygį, kad sumažintų galimybę klaidingiems priskyrimams. Šis valdymas atliekamas per paprastą tinklo konsolę, kuri taip pat suteikia plačias galimybes sukuriant ataskaitas.

Daugiau informacijos rasite www.pandasoftware.com/gatedefender

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!