Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/22654/ubuntu-naudojasi-jau-12-milijonu-zmoniu/spausdinti/

„Ubuntu“ naudojasi jau 12 milijonų žmonių

Publikuota: 2010-04-11 19:08
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

„Ubuntu“ projektą finansuojančios bendrovės „Canonical“ viceprezidentas Krisas Kenjonas pareiškė, kad atliktų analitinių tyrimų metu paaiškėjo, jog aktyvių operacinės sistemos naudotojų kiekis padidėjo iki 12 milijonų. Taip pat Kenjonas priminė, kad 2008 metais šia operacine sistema naudojosi 8 milijonai žmonių. Apie skaičiavimo metodiką „Canonical“ viceprezidentas nieko nepasakė, tačiau patikino, jog jo minėti skaičiai yra gana tikslūs.

„Ubuntu“ populiarumo padidėjimą ekspertai sieja su operacinės sistemos vystymo plano pasikeitimu, kuris nukreiptas į vartotojų sąsajos tobulinimą ir jos adaptaciją netbook kompiuteriuose, į prieinamumą paprastam naudotojui, socialinių ir kitų interneto servisų palaikymą. Specialistų manymu, būtent šie veiksniai ir lėmė „Ubuntu“ populiarumo padidėjimą.

Reikia pažymėti, kad „Ubuntu“, bendrija „OpenSource“ ir bendrovė „Canonical“ turi daug planų. Balandžio pabaigoje ketinama pristatyti naują versiją „Ubuntu 10.04“, o jau 2010 metų spalio 28 dieną ketina išleisti kitą operacinės sistemos redakciją, kuri, kaip manoma, turės daug radikalių pakitimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!