Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/22281/kinai-skundziasi-hp-kompiuteriais/spausdinti/

Kinai skundžiasi HP kompiuteriais

Publikuota: 2010-03-22 16:28
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Kinijos generalinė kokybės priežiūros, inspekcijos ir karantino administracija (AQSIQ) savo oficialiame pareiškime paskelbė apie tai, kad kai kuriuose „Hewlett-Packard“ (HP) nešiojamuose kompiuteriuose buvo aptikti brokuoti grafiniai greitintuvai ir ekranai. HP produkcijos inspekcija buvo organizuota po to, kai AQSIQ gavo daugybę naudotojų skundų.

Kinai skundžiasi HP kompiuteriais

Ataskaitoje pažymima, kad kai kuriuose „Pavilion DV2000“ ir „Compaq Presario V3000“ nešiojamųjų kompiuterių egzemplioriuose brokuotos vaizdo plokštės sukeldavo perkaitimą ir sistemos gedimą, nuo kurio dingdavo vaizdas ekrane. Šeši modeliai, tarp kurių „HP 541“, taip pat turėjo problemų su brokuotais ekranais.

Bendrovė HP patvirtino, kad minėtos problemos egzistuoja. Šiuo metu ji rengia problemų sprendimo planą ir greitai supažindins su juo naudotojus. Tuo tarpu net trys Kinijos valstybinės institucijos tiria, kaip bendrovė vykdo šalies įstatymuose numatytą vartotojų teisių apsaugą. Išankstiniais duomenimis HP kaltinama pažeidus įstatymuose numatytas taip vadinamas „tris garantijas“ – pinigų grąžinimą, produkto pakeitimą arba jo remontą.

Prieš HP ieškinius padavė jau 170 žmonių. Teigiama, kad kai kurios problemos su brokuotais nešiojamaisiais kompiuteriais tęsiasi dar nuo 2007 metų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!