Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/21996/mcafee-savus-oskarus-isdalino-anksciau/spausdinti/

„McAfee“ savus „Oskarus“ išdalino anksčiau

Publikuota: 2010-03-08 12:02
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: DPA programinė įranga, UAB

Vakar vykusiuose kino meno apdovanojimuose dėl devynių „Oskaro“ statulėlių varžėsi du įspūdingi filmai - Džeimso Kamerono „Įsikūnijimas“ (Avatar) ir Ketrin Bigelou (Kathryn Bigelow) juosta „Išminuotųjų būrys“ (The Hurt Locker). Tuo tarpu pasaulinės saugumo sprendimų kūrimo lyderės „McAfee“ specialistai, atlikę rizikingų interneto svetainių analizę, dar neprasidėjus apdovanojimų ceremonijai, paskelbė savus „Oskarų“ nugalėtojus.

„McAfee“ savus „Oskarus“ išdalino anksčiau

„McAfee“ specialistai prieš kiekvieną pasaulinio masto renginį, tokį kaip olimpinės žaidynės ar kino, muzikos tarptautiniai apdovanojimai, atlieka eksperimentą – pasinaudoję savo sukurta „SiteAdvisor“ technologija, ieško rizikingų interneto svetainių. Pasaulinės saugumo sprendimų kūrimo lyderės atstovai, norėdami nustatyti kokia yra rizika patekti į programišių spąstus, „Google“ paieškos sistemoje šį kartą įvedė „Oskarui“ pristatytų nominantų vardus bei tokius raktinius žodžius kaip „free downloads“ (nemokamas parsisiuntimas), „screen savers“ (ekrano užsklanda) ar wallpapers (darbastalio fonas). Eksperimentas parodė, jog rizika virusu ar kenkiančia programa apkrėsti savo kompiuterį, apsilankius paieškos metu rastose svetainėse, siūlančiose atsisiųsti savo mylimo aktoriaus, režisieriaus nuotrauką ar kitą vaizdinę informaciją gali siekti net 29,6 procentus. Geriausia aktore pretendavusi tapti Sandra Bulok (Sandra Bullock) už vaidmenį juostoje „Nematoma pusė“, šioje vietoje nepralenkiama ir užima garbingą pirmą vietą. Ne mažiau rizikinga iš nepatikimų svetainių siųstis ir duomenis apie patį brangiausią istorijoje filmą „Įsikūnijimas“ – 23 procentus siekianti rizika rodo, kad neapdairumas gali brangiai kainuoti.

„McAfee“ savus „Oskarus“ išdalino anksčiau

„McAfee“ partnerės Lietuvoje IT bendrovės „DPA programinė įranga“ vadovo Genadijaus Gricuko teigimu, kompiuteriniai virusai per tris savo egzistavimo dešimtmečius sparčiai pažengė į priekį. „Patys pirmieji virusai plisdavo lėtai, o ir jų padaroma žala buvo ganėtinai nedidelė, - sako G.Gricukas, - tuo tarpu šių dienų virusai gali išplisti per visą pasaulinį interneto tinklą greičiau negu per valandą, o jų padaroma žala skaičiuojama milijardais.“ „McAfee“ parnerio Lietuvoje atstovas pabrėžia, kad išvengti susidūrimo su programišių darbo vaisiais neįmanoma, todėl interneto vartotojai, o ypač verslo atstovai turėtų ne tik sėkmingai išnaudoti interneto teikiamus privalumus, bet ir pasirūpinti savo asmeniniu ar organizacijos informaciniu saugumu.

„McAfee“ savus „Oskarus“ išdalino anksčiau

Vienas seniausių ir labiausiai vertinamų apdovanojimų kino pramonėje - Oskaras, kasmet yra skiriamas už nuopelnus kine ir yra rengiamas beveik nepertraukiamai nuo pat 1929 metų. Apdovanojimų ceremonija prie televizorių sutraukia milijonus žiūrovų visame pasaulyje. Dalis jų serga už savo mylimą aktorių ar režisierių, o kita dalis, pasinaudodama kino pramonės atstovų populiarumu, džiaugiasi dar viena puikia terpe kibernetiniams nusikaltimams vykdyti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!