Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/21701/kneber-botnete-75-tukstanciai-kompiuteriu/spausdinti/

„Kneber“ „botnete“ – 75 tūkstančiai kompiuterių

Publikuota: 2010-02-22 18:19
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

JAV bendrovė „NetWitness“ internete aptiko naują didelės apimties „nuzombintų“ kompiuterių tinklą (botnet). Į jį kompiuteriniai įsilaužėliai sujungė daugiau nei 75 000 kompiuterių, naudojamų įvairiose pasaulio šalyse veikiančiose bendrovėse.

„Kneber“ „botnete“ – 75 tūkstančiai kompiuterių

Šis „botnetas“ buvo pavadintas „Kneber“ – taip vadinasi įsilaužėlis, jungiantis visus užkrėstus kompiuterius. Kontroliuojamų kompiuterių tinklui sukurti buvo panaudotas „Trojos arklio“ virusas „Zeus“, renkantis konfidencialią kompiuterių vartotojų informaciją klaviatūros paspaudimų fiksavimo programine įranga (keystroke logging).

Pirmą kartą „Kneber“ pėdsakai buvo aptikti sausio pabaigoje. „NetWitness“ specialistai, pradėję tyrimą, nustatė, kad per šį tinklą įsilaužėliai gavo prieigą prie 68 000 įvairių šalių įmonėse naudojamų kompiuterių duomenų, įskaitant elektroninio pašto, „Facebook“, „Yahoo!” ir „Hotmail” paskyras, prisijungimo prie internetinės bankininkystės sistemų informaciją .

Išsiaiškinta, kad „Kneber“ „botnetas“ veikia nuo 2008 m. pabaigos. Dauguma užkrėstų kompiuterių yra Egipto, Meksikos, Saudo Arabijos, Turkijos ir JAV bendrovėse. Kad būtų sunkiau aptikti „botneto“ valdymo centrą, atakos buvo vykdomos iš Europoje ir Kinijoje esančių kompiuterių. Iš viso „Kleber“ perimtų kompiuterių tinkle yra 196 pasaulio valstybių gyventojų kompiuteriai, teigiama pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!