Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/21558/microsoft-isleido-vaikams-tinkama-internet-explorer/spausdinti/

„Microsoft“ išleido vaikams tinkamą „Internet Explorer“

Publikuota: 2010-02-12 18:19
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

„Click Clever, Click Safe“ („Spustelk protingai, spustelk saugiai“) naršyklė leis jauniems interneto vartotojams pranešti apie programišius ir netinkamo turinio informaciją valdžios pareigūnams, praneša Telegraph.co.uk.

Interneto naršyklė – tai patobulinta „Internet Explorer 8“ versija, kuri leidžia jauniems vartotojams ir šeimoms vienu pelės paspaudimu pranešti valdžios pareigūnams apie netinkamo turinio interneto puslapius, ieškoti patarimo ir pagalbos apsisaugoti nuo programišių ir kompiuterinių atakų.

„Microsoft“ išleido vaikams tinkamą „Internet Explorer“

„Microsoft“ sukūrė „Internet Explorer 8 Click Clever, Click Safe browser“ naršyklę bendradarbiaudami su CEOP, Vaikų išnaudojimo ir internetinio apsaugojimo centru.

„Ji leis žmonėms gauti įvairios informacijos, – sakė Matthew Bishopas, verslo ir rinkodaros skyriaus vadovas. – Naršyklė gali suteikti šeimoms visą reikalingą saugumą, o tėvams šiais laikais reikia garantijų ir pagalbos.“

Beveik trečdalis vaikų iki aštuoniolikos metų Didžiojoje Britanijoje teigė bendravę su nepažįstamaisiais, parodė „Microsoft“ atliktas tyrimas. Jis taip pat parodė, kad 41 procentas tėvų nežinojo, ar jų vaikai naudojasi saugumo nustatymais socialiniuose tinkluose. 58 procentai jaunuolių teigė, kad jų tėvai nesiėmė jokių priemonių, kad kontroliuotų jų veiklą internete.

„Interneto saugumo nustatymai turi būti matomi ir lengvai keičiami, o ne paslėpti, – sakė Jimas Gamble'as, CEOP vadovas. – Tėvai ir vaikai neturi ieškoti pagalbos daugybėje interneto puslapių. Nauja paslauga leis gauti reikalingą pagalbą ir informaciją paspaudus ikoną programos įrankių juostoje. Šeimos gaus pagalbą vienu mygtuko paspaudimu.“

„Internet Explorer 8“ naršyklė leis patiems žymėti puslapius ir matyti jau esančias saugumo žymes prie kiekvieno internetinio puslapio.

„Internet Explorer 8“ užima 22 procentus pasaulinėje rinkoje. Pastarosiomis savaitėmis ji buvo kritikuojama dėl saugumo trūkumo.

„Internet Explorer“ programos išleidimas sutampa su Saugaus interneto diena, per kurią savo naujienas, susijusias su saugumu, pristato ir kitos kompanijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!