Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/21514/daugiausiai-piratiniu-windows-kopiju-yra-rusijoje/spausdinti/

Daugiausiai piratinių „Windows“ kopijų yra Rusijoje

Publikuota: 2010-02-10 17:35
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Neseniai „Microsoft“ iniciatyva atlikto tyrimo metu, paaiškėjo, kad daugiausiai nelegalios „Windows“ programinės įrangos galima rasti Rusijoje. Duomenys paaiškėjo apklausus 2500 kompiuterių bei programinės įrangos pardavėjų 53 Rusijos miestuose.

Didžiausi piratavimo rodikliai buvo tolimuosiuose Rusijos rytuose, tačiau nuo jų neatsiliko ir kiti miestai: Jekaterinburgas, kuriame piratinės įrangos yra net 41%, Čeliabinskas - 30% ir Maskva - 27%. Rusijos antipiratinės asociacijos „The Russian Shield“ vadovas teigė, kad padėtis sostinėje yra šiek tiek geresnė nei kitur, tačiau jo teigimu, Maskvoje tik vienas iš dešimties kompiuterių turi legalią programinę įrangą.

Rusija taip pat yra viena iš didžiausių piratinių diskų gamintojų pasaulyje, ją lenkia tik Kinija, todėl JAV jau kuris laikas stengiasi atkreipti Rusijos dėmesį į autorinių teisių pažeidimus visoje šalyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!