Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/21389/apskaiciuota-ipad-plansetinio-kompiuterio-savikaina/spausdinti/

Apskaičiuota „iPad“ planšetinio kompiuterio savikaina

Publikuota: 2010-02-03 16:11
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Bazinės konfigūracijos „Apple“ planšetinio kompiuterio „iPad“ modelio savikaina yra 270,5 JAV dol., skelbia „PC Wordd“, remdamasi bendrovės „BroadPoint AmTech“ darbuotojų skaičiavimais.

Pats brangiausias „iPad“ komponentas – apie 100 dolerių kainuojantis 9,7 colių įstrižainės LCD ekranas. Aliumininis kompiuterio korpusas kainuoja 25 dolerius – tiek pat, kaip ir 16 GB atminties. Analitikų teigimu, „iPad“ naudojamas „Apple“ procesorius A4 tekainuoja 15 dolerių.

Jei šie apskaičiavimai teisingi, tai „Apple“, atsižvelgus į garantinio aptarnavimo kaštus, nuo kiekvieno parduoto bazinės konfigūracijos „iPad“, pardavinėjamo už 499 JAV dolerius, uždirba po 42,9 proc. jo kainos. Pelnas pardavinėjant „iPad“ su 3G ryšio moduliais bus dar didesnis, nes tokie kompiuterio modeliai 130 dol. brangesni. Pats 3G modulis kainuoja tik apie 16 dolerių, teigia analitikai.

Pasak jų, dėl tyčia padidintos „iPad“ pardavimo kainos „Apple“ ateityje galės pradėti ją mažinti ir taip didinti paklausą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!