Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/21301/kompiuteriai-is-seimininku-gyvenimo-atima-iki-1-5-metu/spausdinti/

Kompiuteriai iš šeimininkų gyvenimo atima iki 1,5 metų

Publikuota: 2010-01-28 13:40
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

D. Britanijoje veikiančio „Microsoft MSN“ portalo padalinio atlikto tyrimo duomenimis, 24 proc. britų savo kompiuterių gedimams ir sutrikimams šalinti vidutiniškai kasdien sugaišta iki 30 minučių.

Kompiuteriai iš šeimininkų gyvenimo atima iki 1,5 metų

Tai reiškia, kad per metus kompiuterio gedimai iš jų gali atimti iki 8 parų, o per visą gyvenimą, jei vidutinė jo trukmė būtų 80 metų, - iki 1,5 metų.

Beje, maždaug 50 proc. kitų Europos šalių gyventojų tvirtina, kad dėl kompiuterių sutrikimų vidutiniškai sugaišta iki 10 minučių per dieną, tai yra, 2,5 paras per metus.

Tyrimas atskleidė, kad kas penktas respondentas savo susierzinimą dėl lėto kompiuterio darbo arba jo sutrikimų išreiškia daužydamas pelę arba klaviatūrą. Trečdalis britų tokiais atvejais aprėkia savo kompiuterį. Likusieji įveikti susierzinimą bando gurkšnodami arbatą arba padarydami pertrautą, per kurią bando atstatyti normalų kompiuterio darbą.

Taip pat paaiškėjo, kad 40 proc. apklaustų vartotojų pakanka, kad kompiuteris „paprasčiausiai dirbtų“, jiems visai nereikalingi dažni programinės įrangos atnaujinimai ir siūlomos naujos galimybės, skelbia „Daily Telegraph“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!