Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/21203/iphone-programa-isvercia-kudikio-verksma/spausdinti/

„iPhone“ programa išverčia kūdikio verksmą

Publikuota: 2010-01-22 15:46
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Neseniai „Apple“ pristatė naują „iPhone“ telefonuose naudojamą programą, kuri, kaip teigia jos kūrėjai, išverčia tėvams, ką reiškia jų kūdikio verksmas, informuoja telegraph.co.uk.

„Cry Translator“ programos kūrėjai teigia, kad ši, 17,99 svarų sterlingų (apie 71 litą) kainuojanti programa išverčia kūdikių verksmą 96 proc. tikslumu.

Programa per „iPhone“ telefono mikrofoną užfiksuoja garsą, išanalizuoja jį ir parodo ekrane, ką tas garsas reiškia.

Ispanijos pediatro Dr. Antonio Portugal Ramírezo vadovaujama mokslininkų grupė sugalvojo šią programą po to, kai nustatė, kad kūdikių verksmą galima išskaidyti į penkias atskiras kategorijas.

Mokslininkai išsiaiškino, kad, nepaisant kalbos, kurią kūdikiai girdi namuose, jie visi verkia tais pačiais savitais būdais, kurie praneša apie tai, kad jie yra alkani, susierzinę, pavargę, įsitempę ar jiems yra nuobodu.

Vaikų auginimo specialistai baiminasi, kad „Apple“ telefono technologija gali neskatinti mamų pasikliauti savo nuojauta ir patirtimi.

„Mokymasis suprasti verksmą yra ryšio užmezgimo proceso dalis ir yra gero bendravimo pagrindas“, - dienraščiui „The Sun“ teigė tinklalapio Netmums.com atstovė Siobhan Freegard.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!