Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/21180/microsoft-skuba-uzlopyti-internet-explorer-saugumo-spraga/spausdinti/

„Microsoft“ skuba „užlopyti“ „Internet Explorer“ saugumo spragą

Publikuota: 2010-01-21 16:27
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Informacinių technologijų milžinė „Microsoft“ paskelbė, kad sieks kuo greičiau ištaisyti naršyklės „Internet Explorer“ saugumo spragą, kuria naudodamiesi kinų programišiai galbūt sugebėjo prisijungti prie žmogaus teisių gynėjų elektroninio pašto.

Kaip skelbia BBC, spragų taisymai dažniausiai užtrunka apie mėnesį, tačiau reaguojant į problemos mastą ir atgarsį, nuspręsta problemos sprendimo ieško kuo greičiau. „Microsoft“ pranešė, kad atnaujinimas turėtų pasirodyti jau ketvirtadienį, sausio 21 d.

Primename, kad paaiškėjus naršyklės pažeidžiamumui, Prancūzijos ir Vokietijos vyriausybės rekomendavo nutraukti naudojimąsi „Internet Explorer“.

Teigiama, kad „Internet Explorer“ nesėkme turėtų sėkmingai pasinaudoti kitų naršyklių kūrėjai. Interneto analizės bendrovės „StatCounter“ duomenimis, Europoje internete naršykle „Internet Explorer“ naršo 45 proc. internautų, 40 proc. naudojasi „Firefox“.

Kai kuriose šalyse, pavyzdžiui Vokietijoje ir Austrijoje, „Firefox“ jau aplenkė „Internet Explorer“, teigia bendrovė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!