Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/20496/western-digital-pradeda-gaminti-sata-3-0-kietuosius-diskus/spausdinti/

„Western Digital“ pradeda gaminti „SATA 3.0“ kietuosius diskus

Publikuota: 2009-12-04 19:17
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Kompanija „Western Digital“ pradeda „Serial ATA 3.0“ kietųjų diskų gamybą.

Standartas „Serial ATA Revision 3.0“ lyginant su „SATA II“ numato duomenų perdavimo greičio padidinimą du kartus – nuo 3 iki 6 Gb per sekundę. SATA 3.0 specifikacija taip pat numato patobulintą maitinimo valdymą ir optimizuotą duomenų perdavimo technologiją.

„Western Digital“ pradeda gaminti „SATA 3.0“ kietuosius diskus

Pirmuoju „Western Digital“ kietuoju disku su „SATA 3.0“ palaikymu taps nauja „žaliojo“ kaupiklio „Caviar Green“ modifikacija. Kietasis diskas galės talpinti iki 2 TB informacijos, o jo sparčioji atmintinė sieks 32 MB.

„Caviar Green“ naudojamos technologijos „IntelliPower“, „IntelliSeek“ ir „NoTouch“. Sistema „IntelliPower“ optimizuoja disko apsisukimų greitį nuo 5400 iki 7200 apsisukimų per minutę, tokiu būdu taupydama elektros energiją ir gerindama įrenginio eksploatacinines charakteristikas. Technologija „IntelliSeek“ nustato optimalų paieškos laiką. Tai leidžia sumažinti triukšmo ir vibracijų lygį. Technologija „NoTouch“ užtikrina, kad įrašymo galvutė niekada neprisilies prie disko paviršiaus.

Tikimasi, kad naujieji „Caviar Green“ kaupikliai rinkoje pasirodys kito mėnesio viduryje. Jie kainuos apie 170 eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!