Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/20483/bdc-duomenu-centrui-tier-ii-patikimumo-ivertinimas/spausdinti/

BDC duomenų centrui – „Tier II“ patikimumo įvertinimas

Publikuota: 2009-12-04 08:35
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Baltic Data Center, UAB

„Baltic Data Center“ (BDC) valdo patikimiausius duomenų centrus Lietuvoje. Tai įrodo BDC vieno iš duomenų centrų sertifikacija „Tier II“ lygio ANSI/ TAI/EIA – 942:2005 infrastruktūros patikimumo standarto atitikimu. Tai reiškia, kad centre yra įdiegti papildomi rezerviniai maitinimo įrangos moduliai ir nenutrūkstamas įrangos centre veikimas garantuojamas 99,74 proc. viso laiko.

Pasak paslaugų teikimo skyriaus direktoriaus Vakario Stakausko, duomenų centrą pritaikyti „Tier II“ standartui buvo nutarta kurti atsižvelgus į užsienio klientų poreikius − Lietuvoje daugelis klientų tokio lygio patikimumą dar priima kaip papildomą vertę.

„Dažnai iki šiol jų serverių infrastruktūros patikimumas apskritai būdavo neaiškus“, – sakė jis.

Požeminis BDC duomenų centras pasižymi ir fiziniu saugumu − jame yra įrengta įrangos ir duomenų apsauga nuo elektromagnetinio spinduliavimo, visas centras yra giliau nei 4 metrai po žeme. Šis duomenų centras atidarytas praėjusių metų rudenį.

BDC duomenų centrui – „Tier II“ patikimumo įvertinimas

Kiti „Baltic Data Center“ duomenų centrai, tarp kurių − skysčiu aušinamas duomenų centras bei naujai statomas KYOTO šaldymo technologiją naudosiantis duomenų centras, taip pat yra sukonstruoti atsižvelgiant į „Tier" II duomenų centro infrastruktūros lygio reikalavimus.

Aukštesnio patikimumo duomenų centrams, anot V. Stakausko, kol kas nėra poreikio: „Tiems, kam svarbu saugumas ir, kurie dubliuoja serverius dviejuose fiziškai atskirtuose duomenų centruose, pakanka „Tier II“ suteikiamo patikimumo. O visų kitų poreikius visiškai patenkina ir vienas „Tier II“ centras. Lietuvoje tai aukščiausius saugumo kriterijus atitinkanti infrastruktūra“.

„Uptime Institute“ sudaryti „Tier“ duomenų centrų patikimo standartai turi keturis lygius, kurie skiriasi dubliuojamų ar rezervinių modulių skaičiumi, patikimo veikimo garantijomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!