Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/20461/visi-turkijos-gyventojai-tures-elektroninio-pasto-adresus/spausdinti/

Visi Turkijos gyventojai turės elektroninio pašto adresus

Publikuota: 2009-12-03 14:30
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Turkijos valdžios atstovai pranešė apie planus suteikti visiems šalies piliečiams elektroninio pašto adresus, praneša ITR. Projekte „Anapost“ numatyta, kad vos tik gimus elektroninio pašto adresai bus įrašomi į piliečių dokumentus.

Turkijoje gyvena apie 70 mln. žmonių. Kiekvienas iš jų gaus elektroninio pašto dėžutę, kurioje bus galima saugoti dokumentus ir laiškus, iš viso iki 10 GB. Programinė projekto dalis jau yra parengta ir šiuo metu atliekami bandymai.

Šis elektroninio pašto projektas yra didesnio projekto, skirto nacionalinės paieškos sistemos kūrimui, dalis. Projektą siūloma pradėti įgyvendinti 2010 m. Projekto kūrėjai mano, kad kitos paieškos sistemos kelia grėsmę nacionalinei komunikacijos sistemai, o, naudojant vietines paieškos sistemas, bus galima to išvengti.

Jei projektas bus sėkmingas, nauja paieškos sistema taps populiari ne tik Turkijoje, bet ir kitose Artimųjų Rytų valstybėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!