Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/20376/mozilla-identifikacijos-mechanizmas-turi-buti-narsykles-dalimi/spausdinti/

„Mozilla“: identifikacijos mechanizmas turi būti naršyklės dalimi

Publikuota: 2009-11-27 18:42
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Projektas „Weave“ artimiausiu metu turi išleisti pirmąją finalinę versiją, kuri turėtų pasirodyti tuo pačiu metu kaip ir finalinė „Firefox 3.6“ naršyklės versija. Jau šiandien „Weave“ turi tokias funkcijas, kurios, „Mozilla“ ekspertų manymu, turės didelę reikšmę visam internetui artimiausius 5 metus. Turimas omenys vartotojų identifikavimas tinklapiuose.

Primename, kad šiandien tinklapiai suteikia identifikacijos galimybę keliais skirtingais būdais, kartais vartotojui visai nebūtina dar kartą registruotis, tam jis gali panaudoti vieną iš turimų sąskaitų: „Facebook Connect“, „Google Friend Connect“, „OpenID“ ir kitas. „Mozilla“ specialistų teigimu, akivaizdus tokių variantų trūkumas tas, kad viena kompanija gauna prieigą prie visų vartotojų duomenų, o kai kuriais atvejais – ir informaciją apie jų draugus. Dažnai naudojamas peradresavimas gali stimuliuoti fišingo atakas, kurių metų vartotojas gali būti įviliotas į netikrą tinklapį, kuriame ir paliks savo prisijungimo duomenis nusikaltėliams.

Todėl „Mozilla“ darbuotojai mano, kad už identifikaciją tinklapiuose turi būti atsakinga naršyklė, o visa informacija neturėtų palikti vartotojo kompiuterio. Be to, atsiras automatinio prisijungimo funkcija, kurios aktyvavimo metu vartotojui daugiau nereikės įvedinėti prisijungimo duomenų.

Su naujais „Firefox“ vartotojų sąsajos variantais jau galima susipažinti. Taip pat teigiama, kad „Firefox 3.7“ naršyklės versijoje numatomas ženklus dizaino pakitimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!