Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/20241/paskelbti-patikimiausi-nesiojami-kompiuteriai/spausdinti/

Paskelbti patikimiausi nešiojami kompiuteriai

Publikuota: 2009-11-20 18:08
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Patikimiausiais nešiojamais kompiuteriais yra „Asus“ kompanijos aparatai. Per trejus metus vidutiniškai tik 15,6% jų genda. Tokius duomenis paskelbė kompanija „SquareTrade“, kuri per kelis metus ištyrė devynių kompanijų 30 tūkstančių nešiojamų kompiuterių.

Antrąją vietą užėmė „Toshiba“ nešiojamieji kompiuteriai. Garantinio aptarnavimo prireikė 15,7% aparatų. Trečioji vieta atiteko kompanijai „Sony“ su 16,8% gedimų.

„Apple“ nešiojamieji kompiuteriai užėmė ketvirtąją vietą – per trejus metus genda 17,4% iš jų, o per dvejus – kiek daugiau nei 10%. Penktoji vieta priklauso „Dell“ su 18,3% rodikliu. Šeštoji vieta atiteko „Lenovo“ su 21,5% gėdimų atvejų.

Septintąją vietą užima „Acer“, per trejus metus garantinio aptarnavimo prireikia 23,3% nešiojamųjų kompiuterių. Aštuntoji vieta atiteko „Gateway“ kompiuteriams, gendančių 23,5% atvejų. Paskutiniąją vietą iš devynių kompanijų užėmė „HP“, per dvejus metus reikia taisyti 15% iš jų, o per trejus – 25,6%, t. y. kas ketvirtą kompiuterį.

„SquareTrade“ pažymi, kad bet kurios kompanijos sugedusių nešiojamųjų kompiuterių ženkliai padaugėja po pirmų tarnavimo metų, tai sudaro 4,7% iš jų. Per antruosius metus jų kiekis padidėja iki 12,7%, o trečiuosius – 20,4%. Tyrime taip pat pabrėžiama, kad „netbook“ genda žymiai dažniau už nešiojamus kompiuterius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!