Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/19974/mozilla-palaiko-sriftu-standarta-web-open-font-format/spausdinti/

„Mozilla“ palaiko šriftų standartą „Web Open Font Format“

Publikuota: 2009-11-05 10:03
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Šriftų kūrėjai ir web-dizaineriai susitarė dėl naujo šriftų formato specifikacijos. Talas Lemigas ir Erikas van Bloklendas, kuriantys .webfont formatą susjungė kartu su Džonatanu Kju iš „Mozilla“, dirbančių su analogišku projektu. Jų bendrų pastangų vaisiumi tapo standartas „Web Open Font Format“ (WOFF). Jį jau palaiko naršyklė „Firefox 3.6“.

„Web Open Font Format“ numato įvairių metaduomenų saugojimą, taip pat ir suspaustus šrifto duomenis tinklapyje. Standarte neplanuojamas DRM naudojimas, o tai didina tikimybę, kad jį priims visi naršyklių kūrėjai.

Vieni naujame standarte norėjo matyti šrifto licencijos informacijos saugojimo galimybę, kiti – atvirą standartą su kompresijos galimybe, leidžiančią padidinti pasikrovimo greitį. Standarte „Web Open Font Format“ pavyko pasiekti kompromisą, tenkinantį abi puses. Kompresijos naudojimas, o taip pat ypatinga šrifto struktūra leidžia siųstis mažiau duomenų ir apkrauti tik tas failo dalis, kurios yra reikalingos.

Kadangi naujas šriftų tipas veikia tik naršyklėse ir jo negalima nukopijuoti į sistemą, įvairūs šriftų kūrėjai naująjį standartą vertina teigiamai. Be to, manoma, kad jau greitai „Web Open Font Format“ bus integruotas į „Safari“, „Chrome“ ir, tikėtina, - „Opera“ naršykles.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!