Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/19790/informaciniu-technologiju-bendrove-webmedia-patobulino-seb-pensiju-fondu-informacine-sistema/spausdinti/

Informacinių technologijų bendrovė „Webmedia“ patobulino SEB pensijų fondų informacinę sistemą

Publikuota: 2009-10-27 19:27
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Webmedia, UAB

Informacinių technologijų bendrovė „Webmedia“ kartu su didžiausio Lietuvoje SEB banko antrine įmone „SEB investicijų valdymas“ baigė įgyvendinti modernios pensijų fondų informacinės sistemos diegimo projektą. Nuo šiol SEB pensijų fondų dalyviai galės naudotis išsamesne informacija apie fonduose kaupiamas lėšas, o pati sistema veiks kur kas sparčiau – bus greičiau apdorojami duomenys, jais su „Sodros“ informacinės sistemos duomenimis bus keičiamasi iš karto. Be to, įdiegus naujus modernius technologinius sprendimus, SEB banko grupė savo klientams ateityje galės pasiūlyti naujų galimybių, pavyzdžiui, pensijos kaupimo sutartį sudaryti internetu.

„Kuriant sistemą, daug dėmesio skyrėme pensijų kaupimo sutarčių administravimo tobulinimui, suvienodinome antros ir trečios pakopos pensijų fondų sutarčių administravimo principus. Atlikus šių procesų technologinius pakeitimus, paspartės sistemos darbas, o pensijų fondų dalyvio, turinčio abiejų pakopų pensijų fondų sutartis, duomenys nebebus dubliuojami“, − apie naujos sistemos privalumus pasakojo „Webmedia“ direktorius Arnoldas Jankūnas.

Pasak jo, patobulinus banko sistemos sąsają su „Sodros“ sistema ir kitomis vidinėmis banko grupės sistemomis, klientams ateityje bus galima pasiūlyti daugiau paslaugų. „Sistemų integralumas svarbus ne tik efektyviai paskirstant banko grupės sąnaudas ir gerinant aptarnavimo kokybę, bet ir įgyvendinant banko paslaugų plėtrą. Ateityje sudaryti pensijų kaupimo sutartis ar pakeisti investicijų kryptį klientai galės net neužsukę į banko skyrių – tai bus galima atlikti internetu“, − apie sistemos plėtros galimybes pasakojo A. Jankūnas.

„Įgyvendinome šį projektą siekdami pagreitinti klientų aptarnavimo procesą. Įdiegus naują sistemą, banko specialistai galės daug greičiau ir paprasčiau valdyti visą informaciją, priimti reikiamus sprendimus. Taip pat atsiveria perspektyvos įgyvendinti naujus projektus, kurie ateityje galėtų suteikti klientams naujų patogių galimybių valdyti savo investicijas“, − sakė „SEB investicijų valdymo“ generalinis direktorius Jonas Iržikevičius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!