Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/19650/reikalaujama-vis-saugesniu-serveriu-talpinimo-sprendimu/spausdinti/

Reikalaujama vis saugesnių serverių talpinimo sprendimų

Publikuota: 2009-10-20 09:27
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Pastarųjų metų pasaulio tendencijos liudija apie įmonių IT strategijos keitimą duomenų ir IT technikos saugos didinimo kryptimi. Siekiant teikti klientams daugiau ypač saugių paslaugų, didžiausias Baltijos duomenų centrų operatorius SIA „DEAC“ pradėjo siūlyti paslaugą „Maximum Data Security“.

Paslauga „Maximum Data Security“ sukurta, atlikus klientų apklausą, kurios tikslas buvo sužinoti dabartinių ir potencialių klientų norus ir pasitenkinimą siūlomomis paslaugomis. Tai patvirtina, kad įmonės yra pasirengusios racionaliai optimizuoti savo IT infrastruktūrą, kurti griežtesnį verslo tęstinumo planą ir naudotis saugiomis duomenų centro paslaugomis.

„Paslauga „Maximum Data Security“ apims penkias padidintos saugos pakopas. Pirma, tai apima serverių stovų ID prieigos kontrolę, papildomą signalizacijos sistemą ir pranešimą. Antra, galima užtikrinti stovų vaizdo ir mikroklimato monitoringą bei sumontuoti vibracijos jutiklius. Be to, klientų poreikiams naujosios paslaugos ribose galime užtikrinti atskirą, uždarą serverių stovų skyrių. Galiausiai, klientams, kurių saugos reikalavimai yra griežčiausi, užtikriname atskirą, uždarą patalpą technikai išdėstyti, “ - pasakoja SIA „DEAC“ valdybos pirmininkas Andris Gailītis.

„Priklausomai nuo pasirinkto saugos lygio, komunikacijos prijungimo schemos ir kitų saugos reikalavimų, klientui galime pasiūlyti įvairias paslaugų kainas. Pavyzdžiui, sprendimas, kuris patenkina bet kurio banko saugos reikalavimus - Maximum Data Security 4KW TIER I/II serverių stovas su ID, judesių jutikliais, individualiomis IP kameromis, GSM Ethernet jungikliais ir interneto sujungimu siūlomas už, pradedant nuo 1000 eurų per mėnesį,“ - apie tamprią kainų politiką pasakoja DEAC valdybos pirmininkas.

Galimybę sėkmingai sukurti naują pasiūlymą suteikė rugsėjo mėnesį atidarytas antrasis DEAC duomenų centras „Rīga“, kuris yra didžiausias ir naujoviškiausias duomenų centras Baltijoje. Dabartinis duomenų centro plotas yra 600m², jame galima nuomoti iki 200 serverių stovų, kurių serverių talpa iki 8 000 vienetų.

2011 metų pradžioje planuojama išplėsti duomenų centro plotą iki 1400m² arba iki 500 serverių stovų, kurių serverių talpa 20 500. Būtina pridurti, kad DC „Rīga“ atitinka „Uptime Instituto“ klasifikacijos aukščiausiąjį lygį - TIER IV, kurie yra aukščiausias duomenų centro infrastruktūros saugos ir pasiekiamumo standartas

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!