Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/19585/ar-windows-7-taps-issukiu-apple/spausdinti/

Ar „Windows 7“ taps iššūkiu „Apple“?

Publikuota: 2009-10-16 11:16
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Metams bėgant „Apple“ kompiuteriai „Mac“ užėmė dalį rinkos, tačiau pasiektų laimėjimų išbandymu gali tapti kitą savaitę išleidžiama naujoji „Microsoft“ korporacijos operacinė sistema „Windows 7“, praneša „Reuters“.

Nedaugelis žmonių mano, kad naujoji programinė įranga sumažins „Apple“ priklausančią rinkos dalį, įvertinant tai, kad atsidavę šios bendrovės produktų vartotojai dažniausiai ignoruoja tai, kas vyksta „Windows“ pasaulyje.

Vis dėlto kai kurie analitikai įspėja, kad „Windows 7“ (kuri sulaukė palankių pirmųjų įvertinimų) iš pradžių gali sulėtinti „Apple“ žengimą į priekį ir sudaryti didesnį spaudimą „Mac’ų“ kainoms, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose.

2007 m. pradžioje išleistai „Microsoft“ operacinei sistemai „Vista“ iškilo daugybė problemų ir ji buvo neigiamai įvertinta spaudoje. „Apple“ tai reiškė galimybę, kuria bendrovė pasinaudojo.

Tačiau jei naujoji „Microsoft“ operacinė sistema veiks kaip tikėtasi, „Apple“ nebegalės tikėtis, kad „Windows“ pardavimai bus nesėkmingi.

Tyrimus atliekančios grupės NPD teigimu, maždaug 12 proc. visų JAV kompiuterių turėtojų naudoja „Apple“. 2008 m. jų skaičius sudarė 9 proc. Iš tų 12 proc. beveik 85 proc. taip pat turi „Windows“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!