Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/19447/hp-kompiuteriu-kainos-dar-labiau-kris/spausdinti/

HP: kompiuterių kainos dar labiau kris

Publikuota: 2009-10-07 18:14
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Technews.lt

Asmeninių kompiuterių ir ne tik gamintojas „Hewlett Packard“ (HP) sako, jog prognozuoja dar mažesnes stacionarių ir nešiojamųjų kompiuterių kainas per artėjantį šventinį apsipirkimo sezoną.

„Manau, kad artėjantį juodąjį penktadienį (angl. black friday) mes pamatysime daugybę neįtikėtinų akcijų ir kainų. Kai kurios bus mūsų pusėje, kai kurios – varžovų.“, - tiesiai šviesiai pasakė HP viceprezidentas Todas Bradlis.

Ir nieko keisto, jog daugelis pasaulinių kompanijų ruošiasi šventiniam sezonui. Jungtinėse Amerikos Valstijose, vienoje iš didžiausių pasaulio rinkų, juodasis penktadienis yra diena po Padėkos dienos. Amerikiečiai juodąjį penktadienį tradiciškai laiko šventinio apsipirkimo pradžia ir tą savaitgalį, į kurį įeina ir minėtas penktadienis, kompanijos parduoda net 10 procentų visų metų produkcijos.

Kalbama, kad pirkimų bumą, ypač naujų kompiuterių, gali paskatinti spalio 22 dieną pasirodysianti „Microsoft“ operacinė sistema „Windows 7“. HP taip pat mano, jog ji įtakos visų personalinių kompiuterių pardavimus, ypač dėl to, jog tai stiprus produktas, į kurį „Microsoft“ investavo labai daug pinigų.

T. Bradlis kalbėjo atsargiai ir teigė, jog HP jau ruošiasi artėjančiam šventiniam sezonui, ką, jo nuomone, daro visos industrijos kompanijos. Jis tvirtina, kad kompanija apdairiai planuoja visas produktų atsargas, nors pabrėžė, jei paklausa bus didesnė, nei tikimasi, kompanija yra pajėgi ją patenkinti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!