Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/19344/apple-plansetinis-kompiuteris-parduotuves-pasieks-pavasari/spausdinti/

„Apple“ planšetinis kompiuteris parduotuves pasieks pavasarį?

Publikuota: 2009-10-01 19:07
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Interneto naršymui skirtas bendrovės „Apple“ planšetinis kompiuteris oficialiai bus pristatytas 2010 m. sausį, o parduotuves pasieks gegužės arba birželio mėnesį. Apie tai, remdamasis savo šaltiniais, pranešė „Apple“ produktus pristatantis „iLounge“ tinklaraštis.

„iLounge“ šaltinių duomenimis, naujasis „Apple“ įrenginys gali vadintis „iPad“. Esą yra sukurti mažiausiai 3 jo prototipai. Pirmasis, kurio sensorinis ekranas turėjo tik 7 colių įstrižainę, buvo pripažintas per mažu. Naujausiame prototipe įmontuotas 10,7 colių įstrižainės ekranas.

„iPad“ ekrano raiška veikiausiai bus 1280x720 taškų. Išoriškai šis planšetinis kompiuteris primins padidintą „iPhone“ telefoną. „iPad“ esą valdys „iPhone“ OS.

„iLounge“ skelbia, kad „Apple“ planuoja pateikti rinkai du šio įrenginio modelius. Viename iš jų bus įdiegtas 3G ryšio modulis, kitame – tik „Wi-Fi“ bevielis ryšys. „Apple“ „iPad“ įsivaizduojanti ne kaip tiesioginį konkurentą „netbook“ kompiuteriams, o greičiau kaip vaizdo bei garso grotuvą su interneto ryšio galimybėmis.

Kalbos apie „Apple“ neva kuriamą planšetinį kompiuterį pasklido dar 2008 m. Iš pradžių buvo svarstoma, jog bendrovė turėtų pateikti rinkai „netbook“ kompiuterio variantą, šių metų gegužę pasklido gandai apie neva kuriamą planšetinį kompiuterį, skirtą interneto naršymui. Buvo nurodoma net galima šio įrenginio kaina – apie 500 – 700 JAV dol.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!