Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/19342/siaucia-banku-saskaitas-svarinantis-naujas-trojos-arklys/spausdinti/

Siaučia bankų sąskaitas švarinantis naujas „Trojos arklys“

Publikuota: 2009-10-01 15:46
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Pasak kompiuterinio saugumo ekspertų, bendrovės „Finjan Software“ specialistų šį mėnesį internete aptiktas virusas „URLzone“ laikytinas naujos kartos „Trojos arklių“ atstovu, skelbia „PC World“.

„URLzone“ pradėjo plisti vasaros pabaigoje, per mėnesį jis užkrėtė apie 6400 kompiuterių ir nusikaltėliams kasdien padėjo susižerti apie 12 000 eurų. Jei šis „Trojos arklys“ plis ir toliau, per metus jis gali padėti sukčiams iš užkrėstų kompiuterių savininkų sąskaitų pavogti 7,3 mln. eurų.

Įsilaužėliai bando interneto vartotojų kompiuterius „URLzone“ užkrėsti viliodami lankytojus į infekuotas interneto svetaines. Skirtingai nei žinomi „Trojos arkliai“ „Zeus“ ir „Clampi“, taip pat vagiantys vartotojų prisijungimo duomenis, „URLzone“ yra kur kas pranašesnis, teigia tyrėjai.

Iš centrinio serverio įsilaužėliai gali keisti kiekvieno kompiuterio „URLzone“ nustatymus, pavyzdžiui, nurodyti, kad banko sąskaitos balansas niekuomet netaptų neigiamas, arba nustatyti, kad pinigai iš sąskaitos būtų pervedinėjami dažnai, bet nedidelėmis sumomis, kad tai būtų sunkiau pastebėti. Be to, „URLzone“ gali pakeisti vartotojo banko tinklalapio atvaizdavimo būdą, kad nebūtų galima pamatyti tikrųjų transakcijų, teigiama pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!