Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/19253/rrt-interneto-svetaine-viena-is-geriausiai-atitinkanciu-valstybes-instituciju-interneto-svetainiu-reikalavimus/spausdinti/

RRT interneto svetainė – viena iš geriausiai atitinkančių valstybės institucijų interneto svetainių reikalavimus

Publikuota: 2009-09-26 06:25
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) interneto svetainė www.rrt.lt pripažinta viena iš geriausiai atitinkančių bendruosius valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainių reikalavimus. Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės užsakymu atlikto tyrimo duomenimis RRT svetainė pateko į geriausiai kiekybinio vertinimo kriterijus atitinkančių įstaigų interneto svetainių dešimtuką ir užėmė ketvirtąją vietą.

Tyrimo ataskaitoje pažymima, kad „tarp Vyriausybės įstaigų ir Vyriausybei atskaitingų įstaigų didžiausią pažangą padarė Ryšių reguliavimo tarnyba, kuri pernai šioje įstaigų kategorijoje turėjusį vieną žemesnių vertinimų (43,5 proc.), šiemet tarp Vyriausybės įstaigų ir Vyriausybei atskaitingų įstaigų turi geriausią vertinimą (90,3 proc.)“.

RRT 2008 metais atnaujino savo interneto svetainę ir nuolat daug dėmesio skiria aktualios ir naudingos informacijos ryšių paslaugų teikėjams ir vartotojams pateikimui. RRT svetainės turinys sudarytas iš blokų, skirtų elektroninių ryšių paslaugų reguliavimui, infrastruktūrai ir ištekliams, įrenginiams ir sistemoms, tinklų ir informacijos saugumui. Atskiras blokas skirtas ryšių technologijoms, kuriame lankytojai gali rasti informacijos apie pasaulyje naudojamas įvairias technologijas. Ryšių paslaugų vartotojams skirtas atskiras skyrelis, kuriame pateikiama aktuali informacija apie ryšių paslaugų teikimo sąlygas, sutarčių ypatumus ir kita vartotojams naudinga informacija. Siekiant RRT veiklos skaidrumo, papildytas ir RRT kontaktų skyrelis, kuriame lankytojams pateikti visų RRT darbuotojų funkcijų aprašymai. RRT svetainė pritaikyta neįgaliesiems, veikia RRT teisės aktų paieška.

RRT taip pat administruoja tokias interneto svetaines, kaip www.skaiciuok.lt, www.matuok.lt, www.cert.lt, www.esaugumas.lt ir www.draugiskasinternetas.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!