Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/19219/balsavima-internetu-zada-2011-metais/spausdinti/

Balsavimą internetu žada 2011 metais

Publikuota: 2009-09-24 20:03
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: LRT.lt

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis teigia, kad balsavimas internetu turėtų veikti jau 2011 m. savivaldos rinkimuose.

„Jau pusantrų metų, kaip priimtas sprendimas, kad Lietuvai reikia elektroninio balsavimo, o šiandien Vyriausybės posėdyje dar tik svarstomi tam reikalingų įstatymų papildymų ir keitimų projektai. Manyčiau, šiam procesui būtini skubūs sprendimai, o ne biurokratiniai derinimai", - sakė ministras E. Masiulis.

„Estija jau kelintą kartą rinkimuose balsuos ir internetu, o mes vis dar kapstomės įstatymų derinimuose. Laikas atsakingoms įstaigoms baigti kurti papildomas milijonų reikalaujančias programas, o siūlyti realius šiandien įgyvendinamus sprendimus. Daugelis turim „protingus" pasus ar asmens tapatybės korteles, tačiau vis dar neturime, kur jas taikyti", - sakė E. Masiulis.

E. Masiulio teigimu, daugelis namų ūkių ir regionuose įsigyja kompiuterius, o internetas - dėl valstybės vykdomų projektų, plačiajuosčio interneto RAIN ir viešųjų interneto prieigos taškų (daugiau nei 800 jų veikia kaimiškose vietovėse) - viešosiose vietose prieinamas net ir atokiuose šalies rajonuose gyvenantiems žmonėms.

O tiems, kurie nesinaudoja internetu, pranešimai galėtų būti siunčiami elektroniniu būdu - internetu pranešimas pasiektų arčiausiai žmogaus esantį pašto skyrių ir tik ten būtų atspausdintas ant popieriaus. Tokiam dokumentui pristatyti pakaktų vietinio transporto, tad būtų sutaupytos didžiulės išlaidos logistikai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!