Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/18813/sony-kompiuteriuose-diegs-google-chrome-narsykle/spausdinti/

„Sony“ kompiuteriuose diegs „Google Chrome“ naršyklę

Publikuota: 2009-09-02 18:26
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

„Google“ pasirašė sutartį su „Sony“, kurioje numatyta, jog kai kuriuose „Sony“ kompiuteriuose bus įdiegta „Google Chrome“ naršyklė, praneša „The Telegraph“.Manoma, kad per ateinančius mėnesius „Google Chrome“ naršyklė bus įdiegta atrinktuose „Sony“ nešiojamuosiuose kompiuteriuose, tokiu būdu kompanija „Google“ tiesiogiai konkuruos su „Microsoft“, kurios naršyklė „Internet Explorer“ standartiškai diegiama daugelyje kompiuterių.

Ir „Google“, ir „Sony“ atsisakė įvardyti konkrečias sutarties sąlygas ir kol kas nėra aišku, kuriuos „Sony“ kompiuterius apima sutartis ir ar Jungtinėse Valstijose bus ribojamas „Google Chrome“ diegimas.

Tačiau, kadangi „Sony“ kompiuteriuose įdiegta „Microsoft Windows“ operacinė sistema, tikėtina, jog „Google Chrome“ bus įdiegta kartu su „Internet Explorer“.

„Sony“ ir „Google“ sutartis yra rimtas iššūkis „Microsoft“ dominavimui kompiuterių rinkoje. „Google“ taip pat paskelbė planus apie tai, jog kuria savo operacinę sistemą, skirtą visų pirma negalingiems kompiuteriams ir internetiniams kompiuteriams, kurie veiks nuotoliniu būdu valdomų programų („debesų kompiuterijos“) principu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!