Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/18244/aptikta-adobe-reader-acrobat-ir-flash-player-saugumo-spraga/spausdinti/

Aptikta „Adobe Reader“, „Acrobat“ ir „Flash player“ saugumo spraga

Publikuota: 2009-07-23 22:19
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Esaugumas.lt

Pranešama apie „Adobe Reader“, „Acrobat“ ir „Flash player“ saugumo spragą, kurią išnaudoję piktavaliai, gali vykdyti kenksmingą programinį kodą pažeidžiamoje naudotojo sistemoje. Šis pažeidžiamumas atsirado, dėl programinės įrangos klaidos. Piktavalis gali pažeisti sistemą pateikęs specialiai paruoštą „Flash“ („.swf“) ar „pdf“ byla naudotojui.

DĖMESIO! Internete jau yra paviešintas programinis kodas (angl. Exploits), išnaudojantis šią spragą. „Symantec“ užfiksavo plintantį virusą (Trojan.Pidief.G) išnaudojantį šį pažeidžiamumą.

Šiai spragai pataisymų dar nėra, todėl rekomenduojama sekti naujienas ir kai tik pasirodys pataisymai, juos įdiegti, taip pat nesilankykite nepatikimose svetainėse, nespauskite nežinomų nuorodų ir neatidarinėkite nepatikimų ir iš nežinomų šaltinių gautų „Flash“ ar „pdf“ bylų. Pakeiskite internetinių naršyklių saugumo nuostatas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!