Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/18240/prancuzija-vel-aptarineja-antipiratini-istatyma/spausdinti/

Prancūzija vėl aptarinėja antipiratinį įstatymą

Publikuota: 2009-07-23 09:50
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Šios savaitės pradžioje Prancūzijos parlamento žemieji rūmai pradėjo aptarinėti skandalingo įstatymo projekto naują versiją, nukreiptą prieš piratavimą.

Debatai nacionalinėje Asamblėjoje vyks iki penktadienio, tačiau balsavimas įvyks tik rugsėjį, kada įstatymų leidėjai sugrįš iš atostogų.

Primename, kad prieš tai buvusią įstatymo „Creation and Internet bill“ versiją Nacionalinė asamblėja priėmė gegužę, bet birželį Prancūzijos konstitucinė taryba įstatymą atmetė, pareiškusi, kad įstatymas neatitinka konstitucijos.

Ankstesnio įstatymo projekte buvo numatyta, kad autorines teises pažeidę asmenys pirmą kartą gauna įspėjimą elektroninių paštu, vėliau užsakomuoju laišku, o jei ir trečią kartą buvo ignoruojama reikalavimas nutraukti nelegalios informacijos siuntimąsi, jis būtų atjungtas nuo interneto vieneriems metams. Prancūzijos konstitucinės tarybos nuomone, laisva prieiga prie interneto yra kiekvieno žmogaus teisė.

Naujoje įstatymo versijoje sprendimą dėl naudotojų atjungimo nuo interneto priims teismas. Pripažinti kaltais ir atjungti nuo interneto turės teisę paduoti apeliaciją. Tai neprieštarauja konstitucijai.

Įstatymo priešininkai, Prancūzijos socialistinės partijos nariai, bando vilkinti parlamentinius debatus ir siūlo dar 700 įstatymo pataisų, o taip pat žada inicijuoti jo tikrinimą konstitucijos atitikimui.

Jei įstatymas bus priimtas Nacionalinėje asamblėjoje, jis bus perduotas įstatymų leidėjų komitetui iš aukštųjų ir žemųjų rūmų. Vėliau įstatymas vėl bus svarstomas aukštuosiuose ir žemuosiuose rūmuose ir tik po to gali įsigalioti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!