Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/18202/chrome-os-skirtos-programos-gales-veikti-ir-smartfonuose/spausdinti/

„Chrome OS“ skirtos programos galės veikti ir „smartfonuose“

Publikuota: 2009-07-19 17:39
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Kompanija „Google“ įsitikinusi, kad „Chrome OS“ laukia šviesi ateitis, o ypač jai sukurtų programų, kurios galės būti naudojamos ir kitose mobiliosiose platformose. Apie tai praėjusią savaitę San Franciske vykusioje „Mobilebeat 2009“ konferencijoje paskelbė Vikas Gundotra.

Įdomu tai, kad jis tiesiogiai nekalbėjo apie „Chrome OS“, bet leido suprasti, kad kalba eina būtent apie šią operacinę sistemą. Kompanija jau turi savo platformą komunikatoriams – „Android“, kurios galimybių turi pakakti „Chrome OS“ skirtų programų paleidimui. Tokiu būdu „Google“ gali pritraukti daugiau programų kūrėjų, kursiančių „Chrome OS“ platformai, nelaukiant, kol nauja operacinė sistema taps populiari. Iš pirmo žvilgsnio tai gali skatinti konkurenciją tarp mobiliųjų platformų ir „Chrome OS“, sumažindama pastarosios reikšmę. Tačiau geriau pagalvojus, galima daryti išvadą, kad to neįvyks, nes „Google“ operacinė sistema skirta „netbook“, su kuriuo dažniausiai dirbti patogiau, nei su pačiais moderniausiais „smartfonais“. Be to, „Chrome OS“ skirtų programų naudojimas mobiliuosiuose telefonuose leis naudotojams turėti nuolatinę prieigą prie saugomų internete duomenų.

Panašių idėjų turi ir kompanija „Microsoft“, kuri konkuruos su „Chrome OS“ „Gazelle“ pagalba, nors dar neaišku ar ši naršyklė bus adaptuota mobiliosioms platformoms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!