Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/18197/naujas-kompiuterinis-zaidimas-lytinio-svietimo-priemone-vaikams/spausdinti/

Naujas kompiuterinis žaidimas – lytinio švietimo priemonė vaikams

Publikuota: 2009-07-19 06:36
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

JAV kuriamas kompiuterinis žaidimas, kuris mokys vaikus lytinio švietimo. Žaidimo metu paaugliai turės atlikti atitinkamas užduotis. Taip pat jiems bus pasakojama apie saugų seksą ir lytinio santykiavimo pasekmes. Kompiuterinis žaidimas taip pat „atsakinės“ į paauglių dažnai užduodamus klausimus apie prezervatyvų naudojimą, nėštumą, seksualumą, venerines ligas, kurios perduodamos lytiniu keliu ir seksualinę prievartą, rašoma „The Independent“.

Konferenciją „inicijavo“ vis didėjantis nepilnamečių nėštumo skaičius

„Paaugliai ieško informacijos apie seksą internete, todėl padarykime jiems tai prieinamu dalyku“, - sakė Oklahomos interneto tarnybos informacijos apie seksą projekto vykdomasis direktorius bei konferencijos „SexTech“ organizatorius Michaelas Daltonas, kurioje ir buvo pristatytas naujai kuriamas komputerinis žaidimas vaikams lytinio švietimo klausimais. Be to, susirinkusieji įvertino interneto technologijų, mobiliojo ryšio bei kompiuterinių žaidimų privalumus, kurie galėtų padėti vaikams susigaudyti lytinio auklėjimo klausimuose.

Pranešama, kad kоnferenciją „inicijavo“ vis didėjantis nepilnamečių mergaičių nėštumo skaičius, taip pat kai kurių venerinių ligų plitimas atskirose jaunimo grupėse. Pavyzdžiui, 15 - 19 metų vaikinų tarpe.

Sveikatos tyrimo rezultatai – mobiliuoju telefonu

Konferencijoje perskaitytame pranešime skelbiama, kad 9 iš 10 žmonių, kuriems 12-17 metai, naudojasi internetu. Daugiau nei 60 proc. jaunuolių kasdien naudojasi internetu, o 35 proc. vaikų, kuriems 8-12 metai, turi mobiliuosius telefonus ir naudojasi SMS. Todėl San Francisko sveikatos departamento atstovų iniciatyva buvo atidaryta SMS informacijos tarnyba, kur SMS pranešimais atsakinėjama į labiausiai rūpimus paauglių klausimus sekso temomis. Be to, sukurta interneto tarnyba, per kurią galima siųsti buvusiems sekso partneriams pranešimus, įspėjant juos dėl galimo užkrėtimo venerinėmis ligomis.

Konferencijos dalyvių nuomone, netolimoje ateityje bus galima panaudoti mobiliuosius telefonus sveikatos tyrimų rezultatams perduoti. Taip pat priminti jauniesiems „pacientams“ apie būtinybę vartoti vienokius ir kitokius vaistus dėl venerinių ligų bei suteikti pagalbą diagnozuojant susirgimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!