Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/18163/bilas-geitsas-ir-chrome-operacine-sistema/spausdinti/

Bilas Geitsas ir „Chrome“ operacinė sistema

Publikuota: 2009-07-17 12:06
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©MokslasPlius.lt
Inf. šaltinis: MokslasPlius.lt

Šią savaitę, duodamas interviu „CNET News“, Bilas Geitsas teigė: „Yra daug įvairių „Linux“ versijų, skirtingai diegiamų ir skirtingai kraunamų, ir aš stebiuosi, kodėl žmonės elgiasi taip, tarsi tai („Chrome“ OS) būtų kažkas naujo. Turiu mintyje, kad jau yra „Android“, veikianti netbukuose, ir joje yra interneto naršyklė.“

Geitsas teigė, kad sunku ką nors daugiau pasakyti apie „Chrome“, nes „Google“ pateikė labai mažai informacijos.

„Kuo miglotesnė informacija, tuo įdomiau tai atrodo“, - pridūrė jis. Čia vėl apie „Chrome“ OS.

„Chrome“

O Stevo Balmerio nuomone, „Windows“, kaip ne naršykle paremta operacinė sistema, buvo teisingas „Microsoft“ sprendimas, kaip pavyzdį pasakydamas, kad maždaug 50% asmeninių kompiuterių darbo laiko yra praleidžiama darbams, nesusijusiems su naršyklės panaudojimu, atlikti.

Balmeris taip pat pabrėžė, kad dabar „Google“ turi dvi operacines sistemas – „Chrome“ ir „Android“, o „Microsoft“ yra išmokusi pamoką, kad dvi operacinės sistemos – „Microsoft“ atskyrė „Windows 95“, skirtą eiliniams vartotojams ir „Windows NT“ verslui - nebūtinai yra geras sprendimas.

Taigi, „Microsoft“ nuomonė daugmaž aiški – nieko ypatingo neįvyko, „Chrome“ OS tai tiesiog kita „Linux“ versija, o „Google“ daro klaidą. Ar tikrai taip, parodys laikas. Bet ar kartais „Microsoft“ sprendimas leisti nemokamai naudotis biuro programų internetinėmis versijomis nėra susijęs su „Google“ naujienomis?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!