Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/18162/viesosiomis-elektroninemis-paslaugomis-jau-naudojasi-8000-lietuvos-gyventoju/spausdinti/

Viešosiomis elektroninėmis paslaugomis jau naudojasi 8000 Lietuvos gyventojų

Publikuota: 2009-07-17 10:46
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: IVPK

Viešųjų elektroninių paslaugų portalo „Elektroniniai valdžios vartai“ naujoje versijoje jau užregistruoti 8000 vartotojų. Šiuo metu Lietuvos gyventojai gali naudotis 18 viešųjų elektroninių paslaugų. 2009 m. kovo pradžioje elektroninėje erdvėje visuomenei tapo prieinama gyvenamosios vietos deklaravimo paslauga (Lietuvoje ir išvykstant į užsienį), kuria jau pasinaudojo beveik 200 Lietuvos gyventojų. Nuo šios savaitės internetu jau galima deklaruoti gyvenamąją vietą ir Kauno m. adresais, taigi, gyvenamosios vietos deklaravimo paslauga jau veikia visoje Lietuvoje. Asmens tapatybei portale nustatyti jau galima naudoti ir nacionalinę asmens tapatybės kortelę bei VĮ „Registrų centras“ išduotus sertifikatus.

Gyvenamosios vietos deklaravimo, su statyba susijusių dokumentų išdavimo, teistumo (neteistumo) pažymos ar pažymos apie Lietuvos Respublikos gyventojų registre esančius savo duomenis užsakymo, paslaugas, Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybių bei kitas administracines bei viešąsias elektronines paslaugas galima užsisakyti ir gauti interneto svetainėje www.epaslaugos.lt ir www.evaldzia.lt. Taip pat šiame portale yra galimybė patikrinti informaciją apie valstybinį socialinį draudimą, suteiktas medicinines paslaugas ir išrašytus medikamentus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!