Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/17657/microsoft-project-natal-turi-rasizmo-apraisku/spausdinti/

„Microsoft Project Natal“ turi rasizmo apraiškų

Publikuota: 2009-06-14 16:24
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Technews.lt

Turbūt ne vienas iš jūsų matė, kaip puikiai inovacijų pilnas „Microsoft“ projektas „Natal“, skirtas „Xbox 360“ žaidimų kompiuteriui, susitvarko su jam patikėtomis užduotimis, ir ne vienas žaidėjas tiesiog aiktelėjo pamatęs jo galimybes, tačiau atrodo, kad „Natal“ turi ir „kabliukų“. O jie iškyla į paviršių tada, kai pažaisti sumano juodaodis.

„Microsoft Project Natal“ turi rasizmo apraiškų

Iš tiesų „Microsoft“ kaltinti rasizmu nereikėtų. Visgi, vienas iš žurnalistų, žaidimų konsultantas bei buvęs „Newsweek“ rašytojas N‘Gai Croalas išbandė „Project Natal“ ir susidūrė su problemomis vairuodamas mašiną. „Natal“ be vargo atpažino pėdos judesius (akceleracija ir stabdymas veikė), tačiau žurnalistui nepavyko mašinos pavairuoti.

Pasirodo, kad ypač juoda oda neatspindi reikiamo kiekio šviesos, dėl šio priežasties „Project Natal“ sensoriai „nemato“ tamsiaodžio žmogaus judesių. Juoko forma „Fudzilla“ pateikė sprendimą – ilgos, baltos pirštinės bei šviesus popierinis maišas ant galvos. „Microsoft“ šios problemos nekomentuoja.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!