Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/1685/pavogta-40-milijonu-kreditiniu-ir-debetiniu-korteliu-numeriu/spausdinti/

Pavogta 40 milijonų kreditinių ir debetinių kortelių numerių

Publikuota: 2005-07-27 10:04
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: eSecurity.lt

Hakeriai, specializuojantys įsilaužimuose į finansinių įstaigų duomenų bazes, sudavė eilinį smūgį, kurio rezultatas - priėjimas prie 40 milijonų kreditinių ir debetinių kortelių numerių, kurių daugelis – VISA ir MASTERCARD.

Šį kartą nukentėjo kompanija CardSystems Solutions, kuri rinkoje veikia daugiau kaip 15 metų, o jos vadovas yra buvęs VISA darbuotojas. Vienos dienos transakcijų vertė vertinama 15 milijardų JAV dolerių.

Pranešimas apie galimą įsilaužimą į kompanijos duomenų bazes buvo gautas 2005 m. vasario 22 dieną, bet tik praeitą mėnesį kompanijos atstovai šį faktą patvirtino. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad įsilaužimo priežastis – nepakankamas saugumo sistemos užtikrinimas.

Kompanija VISA pranešė nutraukianti visus verslo santykius su šia kompanija. MASTERCARD nebuvo toks žiaurus ir tik sustabdė santykius, duodamas laiko iki 2006 m. rugpjūčio pirmos dienos, ištobulinti savo saugumo sistemas ir pateikti jai ataskaitą, po kurios bus priimtas sprendimas dėl tolesnio bendradarbiavimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!