Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/16688/nauja-projektavimo-pi-ivertins-ir-detaliu-lankstuma/spausdinti/

Nauja projektavimo PĮ įvertins ir detalių lankstumą

Publikuota: 2009-04-22 09:01
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©MokslasPlius.lt
Inf. šaltinis: MokslasPlius.lt

Ar naujai sukurtą plastikinį prietaisų skydelį bus nesunku sumontuoti? Kokia seka užprogramuoti konvejerio robotą, kad gaminio surinkimas būtų optimalus, o išvedžioti elektros laidai nesiliestų prie kitų dalių?

Tai yra labai svarbūs klausimai projektuotojams ir inžinieriams, ir nauja „Fraunhofer-Chalmers“ tyrimų centro CAD programinė įranga jiems labai padės.

Nauja projektavimo PĮ įvertins ir detalių lankstumą

Su ja bus galima ne tik sukurti detalės dizainą, bet ir virtualiai „įstatyti“ ją į vietą ir įsitikinti, kad ji tinka, o jei pasirodytų, kad ne, pati programa pasiūlys, kaip reikėtų pakeisti detalės formą.

Taip pat ši programa gali įvertinti, ar detalė gali deformuotis – iki šiol kompiuterinės projektavimo programos laikydavo, kad sukurti komponentai yra standūs, tačiau daugeliu atveju detalės gali būti ir yra lanksčios, ypač plastikinės, ir montavimo metu net turi būti kiek deformuojamos. Ji net sugebės apskaičiuoti jėgą, reikalingą detalės įstatymui.

Programa gali pasiūlyti, kaip turi judėti surinkimo robotas, kad jo valdymo kabeliai neprisiliestų prie surenkamo gaminio.

Ši programinė įranga rinkoje pasirodys jau šiemet, o kūrėjai ją planuoja pademonstruoti Hanoverio parodoje, kuri vyks balandžio 20 – 24 dienomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!